Buscar en archivos de Mambí en Acción






jueves, 16 de octubre de 2014

Turull: "El #9N2014 se cumple el mandato del pueblo y del Parlamento" #Catalunya

Barcelona/ Mambí en A/ Jordi Turull, president de CiU al Parlament, ha afirmat que “per nosaltres no quedarà recomposar la unitat” i que “ni ahir ni avui farem cap retret a ningú perquè tenim massa feina pel #9N2014”. En la sessió de control del Ple del Parlament, Turull ha assenyalat que la proposta del president Mas pel #9N2014 compleix el mandat del poble de Catalunya i el mandat del Parlament, expressat en les diferents resolucions aprovades. “Hi ha molts moments per debatre però només n’hi ha un per decidir”, ha afegit.

En aquest sentit, Turull ha explicat que es compleix el mandat de la ciutadana, “que després de les darreres eleccions va dir de forma clara i nítida que volia ser consultat sobre el seu futur polític”, i així es farà. I compleix el mandat del Parlament: “Totes les resolucions d’aquesta cambra instaven a utilitzar tots els marcs legals possibles perquè la gent pogués votar, des de la Declaració de Sobirania fins a la darrera resolució del DPG, en totes es deia que s’utilitzessin tots els marcs legals possibles i que es fes amb totes les garanties democràtiques possibles”. “I això és el que farem”, ha reblat.

Turull ha lamentat l’actitud de l’Estat espanyol durant tot el procés: “En cada pas, l’Estat ha demostrat que faria el que calgués i més, violentant la separació de poders o enviant cartes amb amenaces a funcionaris”.

En la seva resposta, el president Mas ha recordat que “si un marc legal ens falla i no ens fa possible fer la consulta, la resolució del Parlament ens habilita a fer-ho d’una altra manera sempre que no renunciem a l’objectiu”. El president Mas ha exposat que “el Govern de Catalunya no vol imposar un model i per això hem tingut moltes hores de reunió, per debatre si aquesta proposta era millorable, i ens hauria encantat que s’hagués pogut millorar aquesta proposta per fer possible que el #9N2014 hi hagi collegis oberts, urnes posades i paperetes a punt”.

No hay comentarios: